Al-Bank, Panoptikonbygningen på Vesterbrogade

Facaderenovering og indretning af nyt mødecenter i tagetagen

Bygningens arkitektur
Bygningen er et modernistisk bygningsværk, der er karakteriseret ved en struktureret helhed med en elegant og enkel proportionering. Det har derfor været vigtigt for os i forbindelse med facaderenoveringen, at bygningens overordnede struktur understreges.

Den 10-etagers høje bygning er opført i 1952 og var på det tidspunkt et af Københavns første højhuse. Den lave del af byggeriet stammer tilbage fra det oprindelige byggeri fra 1885.

Materialemæssigt består højhuset og tværfløjen af tunge gavle beklædt med ”folkemarmor” (armerede betonplader med en forstøbning i hvid cement), bånd og andre faste partier er ligeledes beklædt med ”folkemarmor”.

Bygningens søjlekonstruktion eksponeres udvendigt flere steder – i de øverste 4 etager i højhuset mod banegårdspladsen, på den øverste etage af tværfløjen samt over den buede bygning og er markante karaktertræk i facadeudformningen.

Der er foretaget udskiftning af vinduespartier, solafskærmning, brystningernes forplade, samt glasværn i facaden.

Der er etableret LED-belysning på gavlen mod Vesterbrogade. Eksisterende facadeskilt med logo på taget er renoveret og placeret i ny rammekonstruktion.

Ombygning af penthouselejlighed til nyt mødecenter
I forbindelse med vinduesudskiftningen ønskede bygherre ligeledes at ændre eksisterende penthouselejlighed til nyt mødecenter.

Den eksisterende lejlighed på toppen er transformeret om til et nyt mødecenter som kan anvendes internt i forbindelse med møder, receptioner og kursusaktiviteter og events.

Mødecentret opbygges i lette ydervægge med alu – glaspartier og med mellemliggende lukkede partier i pulverlakeret aluminium i blåsorte nuancer som de farvede partier på den øvrige del af facaden.

Det nye mødecenter er placeret mere centralt på tagfladen for at opnå terrasser på begge sider, således at rummene får adgang til det fri fra 2 sider. Ligeledes er rummene disponeret med indvendige glasvægge således at der er mulighed for at opleve dagslyset fra 2 sider.

Type
Facaderenovering og nyt mødecenter i tagetagen

Beliggenhed
Vesterbrogade 5, København K

Areal/Omfang:
300 stk. facadepartier og 200 m2 ombygning

Bygherre
Al-Bank

Byggeår
2014 – 2016

Anlægssum
25 mio. kr.

tnt ydelse
Totalrådgivning, arkitektrådgivning i alle faser