12 seniorboliger ved landsbyen Himmelev Gl. Præstegård ved Roskilde

2 punkthuse med 6 boliger

Grunden ligger i den nordlige ende af Himmelev Gl. Præstegård. På området er opført et plejecenter og seniorboliger langs grundens vestlige side.
På grunden er et fredet stendige samt bevaringsværdige linde-træer. Seniorboligerne mod nord bliver således bindeled mellem plejeboligerne mod syd, der ligger som en lav, grøn landsby og villaerne mod nord, hvor Himmelev by med forskellige bolig-typologier begynder.

Bebyggelsen er to identiske punkthuse, som etableres som 3 forskudte huse ved siden af hinanden på hver sin side af indkørslen til området. I hvert hus er der en lejlighed på hver etage. I alt 12 styks 3-rums boliger.

Boligerne indrettes fleksibelt for at kunne passe til borgere i alle livets faser – fra aktiv senior til palliativ patient i plejebolig. Hvis der opstår plejebehov, kan boligen nemt omdannes til plejebolig, ligesom der er taget højde for gode arbejdsforhold og afstandskrav.

Alle boliger er 3-værelses med en gennemsnitlig størrelse på 90 m2, hvortil kommer depotrum i kælder. Alle fremstår gennemlyste, og fra alle rum er der gode kig ud mod omgivelserne – man kigger enten ud over den nye ”landsby”, Himmelev Gl. Præstegård, eller ud i naturen.
Facader udføres i en ensfarvet overflade, hvor hver af husene har en af farverne fra pleje-centret og seniorboligerne mod vest: Lysegrå, antracit grå eller blå.

Der skabes liv i facaderne ved forskudte vinduespartier og gående rammer i træ eller aluminium. Materialerne er: puds, tagpap, egetræ og alurammer.

Energiklasse 2018
Projektforslag er tegnet af Rubow Arkitekter

Type
Nybyggeri
seniorboliger

Beliggenhed
Himmelev Sognevej

Areal/Omfang:
12 boliger, 1.100 m2

Bygherre
OK-Fonden/Boliger for Livet

Byggeår
2019 – 2021

tnt ydelse
Arkitektrådgivning