Nye seniorboliger ved Himmelev Gl. Præstegård

2 punkthuse med 6 seniorboliger

Byggegrunden ligger i den nordlige ende af Himmelev Gl. Præstegård.
På området er opført et plejecenter og seniorboliger langs grundens vestlige side.
På grunden er et fredet stendige samt bevaringsværdige linde-træer. Seniorboligerne mod nord bliver således bindeled mellem plejeboligerne mod syd, der ligger som en lav, grøn landsby og villaerne mod nord, hvor Himmelev by med forskellige bolig-typologier begynder.

Bebyggelsen er to identiske punkthuse, som etableres som 3 forskudte huse ved siden af hinanden på hver sin side af indkørslen til området. I hvert hus er der en lejlighed på hver etage. I alt 12 styks 3-rums boliger.

Boligerne opføres til seniorer/ ældre mennesker, hvoraf mange har eller vil få skavanker eller handicaps og kan få behov for pleje i hjemmet.

Fra alle rum er der gode kig mod omgivelserne, og man kigger enten på naturen eller ud over den nye landsby, Himmelev Gl. Præstegård.

Facader udføres i en ensfarvet overflade, hvor hver af husene har en af farverne fra plejecentret og seniorboligerne mod vest: Lysegrå, antracit grå eller blå.

Der skabes liv i facaderne ved forskudte vinduespartier og gående rammer i træ eller aluminium. Materialerne er: Puds, tagpap, egetræ og alurammer.

Energiklasse 2018. Projektforslaget er tegnet af Rubow Arkitekter

Type
Nybyggeri
seniorboliger

Beliggenhed
Himmelev Sognevej

Areal/Omfang:
12 boliger, 1.100 m2

Bygherre
OK-Fonden/Boliger for Livet

Byggeår
2019 – 2021

tnt ydelse
Arkitektrådgivning