Kirkehaven i Ishøj

47 almene seniorboliger med fælleshus

En terrasseret boligbebyggelse projekteret ovenpå et eksisterende parkeringsdæk.
Kirkehavens 47 nye almene seniorboliger er placeret i samspil med Vejleå kirke, ved Ishøj by center. Der er således kort afstand til indkøb samt offentlig transport.
Boligerne består af 31 tre-rums boliger på 85 – 90 m2, og 16 to-rums boliger på 65 – 70 m2.

Kirkehaven er et hvidt pudset hus, som trapper ned mod kirken og mod det fælles grønne gårdrum. Bebyggelsen varierer i højden fra 1-3 etager og boligerne har adgang enten fra terræn eller via en fællesaltan gang.
Alle lejlighederne henvender sig til det store grønne fælles areal mellem husene, hvor stuelejlighederne har privat terrasse og -have ud mod det fælles gårdareal, hvortil der også er adgang direkte fra egen have.

Lejlighederne på 1. og 2. sal har deres altaner ligeledes mod gårdhaven, og dette vil bidrage til fællesskabet i bebyggelsen. Der er parkering i den eksisterende p-kælder, under Kirkehaven, hvorfra der er adgang til lejlighederne via bebyggelsens elevatorer.

Bygningen er opført som tungt råhus, med en let klimaskærm, som er hvid pudset. Altanerne, mod gårdhaven bliver opdelt med skærme mellem boligerne og udført med stålgelænder mod gårdhaven. På adgangssiden skærmes altangangen med glasværn.

De 47 lejligheder er indrettet moderne med åbent køkken mod opholds arealerne.

Kirkehaven bygges som bæredygtige lavenergiboliger, med et meget lavt forbrug af el, vand og varme, hvilket sikrer lave forbrugsregninger, godt indeklima og en lav belastning for miljøet. Huset er opført iht. lavenergi 2015

Type
Nybyggeri
47 almene seniorboliger og fælleshus

Beliggenhed
Ishøj Centervej, Ishøj

Areal/Omfang:
4.000 m²

Bygherre
Ishøj Boligselskab, afd. 2704 v/Domea

Byggeår
2015 – 2017

tnt ydelse
Totalrådgivning, skitsering, projektering, udbud
Byggeledelse og tilsyn i hovedentreprise