Logistikcenter for Royal Unibrew A/S

Højlager med dokområde og ekspedition

Bryggerigruppen udskrev i 1998 en indbudt totalentreprisekonkurrence om opførelse af et nyt højlager med tilhørende ekspeditionsområde med modtagelse og forsendelse samt eksportområde. Blandt 6 forslag udvalgtes nærværende forslag, udarbejdet af DT entreprise, som totalentreprenør, med os som arkitekter og midtconsult a/s som ingeniører. Opgaven var bunden hvad angår lagerets volumen, logistik og transportveje, mens gruppen havde frie hænder hvad angik konstruktioner og valg af materialer.

Inspirationen til valget af facadematerialet i rustfrit stål, opstod ved et besøg på stedet, hvor man flere steder, udenfor den eksisterende tapperihal havde rustfri ståltanke stående. Med afsæt i dette var det en selvfølgelighed, at det dominerende facademateriale måtte være rustfrit stål. Facaderne, der er i rustfrit syrefast børstet stål, har den egenskab, at de, alt afhængig af betragterens synsvinkel, enten reflekterer/spejler himmelen eller den nærliggende beplantning. Herved opnås, at højlageret, der faktisk er et voldsomt volumen i landskabet, næsten optræder transparent og dermed nærmest »forsvinder« i landskabet.

Kontrasten til denne oplevelse er de bagvedliggende eksisterende to tårne, der med sine malede facader optræder mørke og dominerende i forhold til landskabet. Basen på højlageret er, ligesom lagerets øvrige lavere bygninger, udført af sorte betonelementer. De bærende konstruktioner er søjle/drager system af beton.

Type
Nybyggeri af højlager med dokområde, ekspeditions og eksportområde

Beliggenhed
Faxe Bryggeri, Fakse

Areal/Omfang:
11.000 m²

Bygherre
Royal Unibrew A/S

Byggeår
1999