Ny boligkarre i Kolding midtby

Teamet DBB, Oluf Jørgensen og tnt arkitekter udfører stor boligbebyggelse for Domea. Den nye boligkarre Klostergården er beliggende centralt i Kolding.

Området bærer i dag præg af at være forfaldent industriområde. Størstedelen af de eksisterende bygninger nedrives og grunden omdannes til et centralt attraktivt boligområde med 92 boliger i 4 etager. I kælderplan etableres parkeringskælder. På den østlige side af bebyggelsen skaber kommunen et grønt åndehul med plads til leg og ophold.

Bebyggelsen danner en karre med den eksisterende bebyggelse. Boligerne der er fra 2-rums til 4-rums boliger er alle gennemgående fra gårdrum til yderfacade – hvilket skaber gennemlyste boliger. Alle boliger har altan – dog enkelte boliger mod Klostergade kun fransk altan.

Adgangen til bebyggelsen foregår fra gaderne og den grønne plads hvorfra man ankommer i det grønne gårdrum og herfra begiver sig via trappeopgange op i bebyggelsen.

Bebyggelsen består af et antal gavlhuse som varierer i højde og udtryk og dermed er med til at give et varieret udtryk i facadebilledet. Bebyggelsen passer ind i den eksisterende bygningsmasse med sine murede facader i forskellige farvenuancer – der er ligeledes spil i facaden ved felter med forskudt murstensforbandt/mønster.