24 plejeboliger for Fonden Mariehjemmene

Bebyggelsen er i en sammenbygget etage og placeret udenfor Slangerup, direkte med udsigt til et smukt landskab med å og søer.  Alle boliger har egen terrasse.

Beboerne er unge udviklingshæmmede og med medfødte fysiske handicap. Flere af forældrene til de unge har været aktivt involveret i planlægningen og projekteringsforløbet.

Bebyggelsen er inddelt i 3 bogrupper omkring store fællesarealer.

Boligen er stor og med loftlift der dækker hele opholds- og soverummet samt badeværelset. Badeværelser er stort og planlagt for badning i ”liggende leje”

Tilgængeligheden for beboerne er meget højt prioriteret. Der er automatiske døre ved indgangspartierne og mellem de enkelte grupper samt fællesarealer. Hver bolig har automatisk dobbelt entredør.

Den enkelte beboer ”afhængig af handicap niveau” kan på kørestolen få monteret en computeroverstyring, således at beboeren kan automatisk åbne sin egen entredør, åbne et vindue, rullegardin, fjernsyn m.v.

I hvert fællesrum er der loftlift med bla. genoptræningsmulighed. I bebyggelsen er der et stor fælles træningsrum med loftlift og træningsudstyr.
Til hver boliggruppe er der et glasoverdækket gårdrum hvor der er opholdsmulighed og aktiviteter det meste af året.

Huset er opført i hovedentreprise.
Huset er opført iht. lavenergi 2015

Type
Nybyggeri plejeboliger

Beliggenhed
Slangerup

Areal/Omfang:
24 boliger, 3.000 m2

Bygherre
Marie Fonden

Byggeår
2012 -2013

tnt ydelse
Totalrådgivning