Trekroner ved Roskilde får et nyt bæredygtigt seniorboligfællesskab

42 nye seniorboliger og fælleshus

Hos tnt arkitekter glæder vi os over at have vundet et nyt boligprojekt i Trekroner for Roskilde Kommune

Trekroner er en naturskøn bydel kendt for sine mangfoldige boformer og mange bofællesskaber. Bydelen er de sidste 20 år vokset op omkring Roskilde Universitet og huser i dag næsten 5.000 indbyggere, hvoraf 1.000 er bosat i områdets 9 etablerede bofællesskaber.

Det nye bæredygtige seniorboligfællesskab Hegnet er Trekroners 10. bofællesskab for mennesker, der har tid og overskud til at dyrke interesser og fællesskaber, men som også har et behov for tryghed, nærhed og hjælp i hverdagen. Med en god og balanceret adgang til fællesskab og rum til at være sig selv skal boligerne bidrage til beboernes livskvalitet og trivsel og være med til at forebygge ensomhed og isolation.

Fremtidens bolig er bæredygtig. I seniorbofællesskabet Hegnet er bæredygtighed tænkt ind fra start. Her vil bl.a. grønne uderum og boliger med optimale dagslysbetingelser bidrage positivt, som helt grundlæggende arkitektoniske prioriteringer. Orienteringen af bygningens form mod sydvest, giver et optimalt lysindfald til både boliger og fællesområder, ude og inde.

Landskabet er tænkt ind på alle ”niveauer” i husene og trukket med op i højden, i form af fælleshusets grønne tag, altaner på alle etager og en sydvestvendt og solrig have med orangeri.

Bofællesskabet opføres DGNB guld certificeret.