Nyt børnehus i Jyderup

Nyt børnehus for 24 børnehavebørn eller 12 vuggestuebørn

Jyderup by omfavnes af Stokkebjerg Skov og Skarresø, der fra vest indhyller byen i en grøn lomme. En grøn korridor fra skoven løber igennem byen og deler den i en sydlig stationsby og en nordlig Kirkeby.

De fysiske rammer for et børnehus har vi tilstræbt at gøre letforståelige og rummelige med visuelle oplevelser for både personale og børn. Farver og stofl igheder er valgt ud fra ønsket om velvære og identitet, hvor forskellige farver underdeler, bygning i mindre enheder og variation. Grupperum har gode forbindelser til legepladser og udearealer. Alle grupperum er dimensioneret til at være hverdag for 24 børnehave børn eller 12 vuggestuebørn, med toiletter med direkte adgang fra grupperum. Hver Klynges garderobe og vindfang ligger også tæt på klyngens grupperum.

Alle husets fælles faciliteter er placeret i husets kerne, og danner ryggen mellem grupperummene, opdelt i deres to storgrupper. Dette gør at fælles rummene nemt kan benyttes af hele huset. Huset tænkes opført med symmetriske tage som stramme former. Tagene og facader beklædes med rødbrune skærm-tegl som fab Petersen tegl type Cover. Huset formes som ”rækkehuse” der sammenbygges og forskydes vertikal.

I midte af det kompakte hus udspares til et lille intimt gårdrum, herved opnår man direkte lys til fællesrum. Solcelleanlæg monteres som en integreret del af tagfladen.

Type
Børneinstitution

Beliggenhed
Elmegården 56, Jyderup

Areal/Omfang:
1.800 m²

Bygherre
Holbæk Kommune

Byggeår
2015 konkurrence

Arkitekt
tnt arkitekter a/s