Plejehjemmet Ørbygård i Rødovre

Nyt plejehjem med 82 plejeboliger og centerfaciliteter

Nyt plejehjem med 82 plejeboliger og centerfaciliteter. Dele af det eksisterende plejecenter nedrives og der opføres et nyt plejehjem i forbindelse med det eksisterende plejecenter.
Det nye plejehjem, indeholdende 5 boliggrupper med fællesrum og servicefaciliteter, opføres i 2 og 3 etager med kælder og er indpasset med det eksisterende plejecenter, der indeholder produktionskøkken, cafe, samlingssal og dagcenter.
De nye plejeboliger der er 1 og 2 rums boliger er udformet til somatiske og demente beboere. Efter moderniseringen vil der være 82 plejeboliger med 64 et-rums boliger og 18 to-rums boliger.

Udformningen af de fysiske rammer på plejecentret understøtter oplevelsen af kvalitet for beboerene, deres pårørende og ansatte, som opholder sig og arbejder på plejehjemmet Ørbygård. De nye boliger vil have bedre faciliteter for de ældre, blandt andet større boliger, badeværelser og terrasser ved fællesrummene. Projektet er udført med stor fokus på velfærdsteknologi, bla. ved hjælp af: Automatiske højdejusterbare toiletter og håndvaske. Sanserum med musik, billeder og afslapningsmøbler. Der er etableret it system for fremtidig tilslutning af f.eks. faldunderlag mv.

Bygningerne er placeret omkring et samlende haveanlæg med vandbassin, gang- og opholdsområder med træningsanlæg, for at fremme bevægelse og oplevelser. Desuden er haven indrettet med oplevelser af farver og dufte. tnt arkitekter har forestået brugerinddragelse af centrets beboere, personale og pårørende. Huset opføres med energiramme iht. BR 2015

Type
Nybyggeri, plejecenter

Beliggenhed
Medelbyvej 6, Rødovre

Areal/Omfang:
6.630 m2 + 1.750 m2 kælder

Bygherre
Rødovre Kommune v/DAB

Byggeår
2014 – 2021

tnt ydelse
Totalrådgivning med skitsering, projektering, udbud og tilsyn, hovedentreprise