Bostedet Strandberg ved Chr.X´s Allé i Lyngby

18 almene ungdomsboliger

Strandberg ved Chr.X´s Allé er et bosted med 18 almene ungdomsboliger for mennesker med autisme. Bebyggelsen består af 3 separate boenhede som hver består af 6 boliger med tilhørende fælles køkken- og opholdsarealer, samt et personaleafsnit.

Arkitekturen udtrykker en nedbrydning af bygningens volumen i mindre skala. Vandrette bånd deler facaden op i tre lag, der hver udgør en etagehøjde, som danner relationer til de eksisterende 1-etages bygninger. Facaderne er beklædt med lette plader i lys gul SwissPearl. Stueetagen er beklædt med en grålig changerende skiferpanel beklædning. Skiferpanelerne udtrykker en robusthed som giver huset tyngde. Vinduespartier er udført i koksfarvet aluminium med gående rammer i træ. Taget er udført med ensidig taghældning på 5 grader med varierende udhæng og beklædes med tagpap.

Hjemlighed, fleksibilitet og tilgængelighed er tre nøgleord i udformningen af boligerne. Hjemligheden er vigtig for at beboeren føler et tilhørsforhold til boligen. Tilgængelighed handler om at selv det mindste niveauspring kan hindre adgangen. Derfor er boligerne nøje indrettet så de opfylder målkravene til både selvhjulpne og plejekrævende beboere. Huset er opført iht. lavenergi 2015

Type
Nybyggeri, handicapvenlige ungdomsboliger

Beliggenhed
Christian X Allé, Kgs. Lyngby

Areal/Omfang:
1.404 m2 + 460 m2 kælder

Bygherre
Lyngby-Taarbæk Kommune

Byggeår
2012 – 2014

tnt ydelse
Totalrådgivning, konkurrence, projektering, udbud, byggeledelse/tilsyn, hovedentreprise