tnt arkitekter ser frem mod et travlt 2020

tnt arkitekter forventer i 2020 at tegne både flere nye boliger og renoveringsprojekter end sidste år. Arkitekterne frygter ikke opbremsning på boligmarkedet.

På trods af stor travlhed i 2019 så peger alt på, at tnt arkitekter får mindst lige så travlt i 2020.

På nuværende tidspunkt har arkitektfirmaet 435 nye boliger i pipeline mod samlet 348 sidste år. Hovedparten af projekterne strækker sig over resten af året. I alt er der tale om ca. 44.000 kvm til en byggesum på tilsammen over en halv milliard kroner. Firmaet arbejder desuden på fire udviklingsplaner for nye boligområder på Sjælland og i Jylland og cirka 900 blandede boliger.

Bæredygtighed i høj kurs
– Vi oplever især en stor efterspørgsel på nye rækkehuse, lejligheder og seniorboliger i hovedstadsområdet og på Sjælland. Vores fokus er på kvalitet i arkitekturen og materialerne, og så er vi meget bevidste om at give beboerne en effektivt indrettet bolig uden spildplads. Om muligt må den gerne åbne op til og gøre det nemt at benytte grønne fællesarealer udenfor. Det giver beboerne masser af glæde i hverdagen.

– Herudover mærker vi en stigende efterspørgsel på bæredygtighed i projekterne. I øjeblikket arbejder vi blandt andet på 42 boliger i projektet Hegnet ved Trekroner i Roskilde og 111 boliger i Nærheden ved Hedehusene. Begge byggerier bliver efter alt at dømme DGNB-certificerede og lever op til markedets strengeste energikrav, siger administrerende direktør hos tnt arkitekter, Martin Beck.

tnt arkitekter og dets ca. 40 ansatte har specialiseret sig inden for områderne leg & læring, renovering, erhverv, pleje & sundhed samt boliger. Dog er det inden for de to sidstnævnte kategorier, at arkitekterne oplever den største efterspørgsel.

Andre tnt-boligprojekter på vej i år er Ringsted Dampmølle indeholdende 69 boliger, 45 boliger i Skovlunde, 58 boliger i projektet Langes Gaard i Frederikssund samt 48 ungdomsboliger på Lyngbyvej.

35.000 kvm under opførelse
Også hvad angår renovering får tnt-teamet en del at bestille.

Indtil videre arbejder Valby-arkitekterne på tre helhedsplaner for 541 almene boliger, hvilket er stort set samme antal units som sidste år. Ved siden udfører tnt arkitekter en energi- og facaderenovering for en andelsboligforening på 204 boliger på Amager.

Arkitekterne arbejder desuden på højtryk med at færdiggøre de opgaver, som allerede er gået i jorden. Det drejer sig bl.a. om 9.200 kvm i Koldingprojektet Klostergården, 12.000 kvm almene boliger i Bredhøj ved Silkeborg og 8.200 kvm plejeboliger i Ørbygård, Rødovre. I alt omkring 35.000 kvm.

– Vi ser en større tendens til, at boligudviklerne bevæger sig væk fra udvikling af boliger i centrum og i stedet søsætter nye projekter, bl.a. rækkehuse og blandede boliger i områderne udenfor København centrum. Bofællesskaber er andre områder, som vi venter kommer til at vækste, siger Martin Beck.